Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Çin Otu İle Saçaklı Hasır Gölgelik Nasıl Yapılır?

Çin otu saz hasır otlarından imal edilen doğal hasır kamelya örtüsüdür. Çin otu hasır kamelya ürünleri ile saçaklı hasır çatı nasıl yapılır keşfedin. 

Çin Otu Hasır Kamelya Nedir?

Çin otu saz hasır otları ile imal edilen doğal otlardır. Montaja hazır ürün haline getirilen saz hasır otları galvanizli çelik teller ile bağlanır ve rulo şekilde sarılır. Çin otu saçaklı hasır otları ile saçaklı hasır kamelya, püsküllü hasır pergola uygulamalarını kendiniz de uygun montaj adımlarını takip ederek ekonomik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Çin Otu Hasır Gölgelik Yapımı

Ürünleri su ile yumuşatın : çin otu hasır gölgelik ürünlerini su ile ıslatın ve uygulama öncesi yumuşaması için 30 dakika bekletin. Islatılarak bekletilen ürünler 30 dakika içerisinde yumuşar ve uygulama yapılacak çatı alanına göre şekil alır. O yüzden ıslatıp 30 dakika bekleme önemlidir lütfen unutmayınız. 

Çin otu hasır kamelya otları ile saçaklı ve püsküllü hasır çatılar yapmak için ürünün ne kadar sarkıtma yapılacağını ayarlayınız. 80 cm sarkıtma yapılacak ise sarkıtma ayarladıktan sonra çin otu ruloyu açarak hasır kamelya üzerine yerleştirin. Bir sıra halinde yerleştirilen çin otu üzerine ince bir tahta plaka koyunuz ve uygun montaj vidası ile çin otunu tahta ve kamelya zemini üzerine presleyiniz. Bu şekilde çin otunu kat kat en uç noktaya kadar monte ederek saçaklı hasır gölgelik uygulamanızı tamamlayınız.

Çin otu hasır kamelya uygulamasını presleme olarak yapmanızın nedeni ise şudur. Eğer uygulama yapılacak zeminin üstü kapalı ise montaj vidası ya da galvanizli çelik tel ile ürünü monte etmeniz imkansız olacaktır. En kolay ve en sağlam yöntemi burada size aktardığımızdan emin olabilirsiniz.

Presleme için ince ahşap plakalara ihtiyacınız vardır. İnce ahşap plakaları kamelya zeminine monte ediniz. Sonrasında üzerine çin otunu yerleştirin ve saçak otlarının üzerine tekrar ahşap plaka koyarak saçaklı hasır otlarını iki ahşap plaka arasına montaj vidası ile sıkıştırın.

 

Çin Otu Hasır Gölgelik Topuz (TEPE) Kısmının Yapılması

Çin otu ve saçaklı hasır çatı uygulamalarında belki de en zor kısım topuz kısmıdır. Ancak bu noktada da hiç endişelenmenize gerek yok. Çünkü sizlere uygulama öncesinde ayrıntılı montaj bilgilerini ve montaj nasıl yapılır videolarını paylaşmaktayız. SAZ KAMIŞ olarak sadece müşterilerimize özel olarak hazırladığımız çin otu hasır kamelya montajımız ile sizlere ihtiyacınız olan her noktada destek sağlamaktayız.