Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kamış Hasır

Kamış hasır rulo ürünlerimiz ile doğal ve çatı gölgelikler yapabilirsiniz. Kamış hasır çit ve gölgelik modellerini ve kamış hasır fiyatlarımıza göz atınız. Update : 14/10/2022

Kamış Hasır Nedir?

Kamış Hasır ile Doğal Çit ve Gölgelikler

  • Kamış hasır ürünü sulak bölgelerde yetişen saz kamışı hammaddesini, hasır dekorasyon teknikleri ile dayanıklı kopmaz misinayla örülüp kullanıma hazırlanır.

  • Saz kamışı hammaddesi çeşitli dayanıklılıklarda yetişen bir malzemedir.
  • Sağlıklı yetişmiş bir saz kamışı için kendi yetiştirme tekniklerini kullanıyoruz.
  • Bu şekilde ürünümüzün ömrünü maksimum seviyede yükseltmeyi amaçlıyoruz.
 

Kamış Hasır Ölçüleri

  • 1m x 5m
  • 1.60m x 5m
  • 1.80m x 5m
  • 1m x 5m
  • 2.60m x 5m
  • 3m x 5m ölçüleriyle birlikte çatınızın ölçülerine göre kesilip birleştirilebilmektedir.
 
 

Kamış Hasır Nerelerde Kullanılır?

  • Kamış hasır ürünü ile ekonomik ve pratik bahçe çiti uygulamaları yapabilirsiniz. Kamış hasırın uygulanması kolay ve montaja hazır bir üründür.

  • Kamış hasır bambu kamış ile birlikte bambu çatı ve kamış çatı uygulamalarında kullanılabilmektedir.

  • Kamış hasır bungalov ve taş ev gibi yapılarda dış mekan kaplaması olarak kamış hasır rulo kullanılmaktadır.

 
 

Kamış Hasır Montajı Nasıl Yapılır?

  • Hasır Pergola yapımında kamış hasır malzemesi ahşap ya da profil yapınıza göre ayrı tekniklerde uygulanmaktadır.
  • Ahşap pergola gölgeliğiniz için hasır kamış malzemesini galvanizli çelik tel ve vidalama tekniğiyle yapınıza preslenir.
  • Hasır tavan kaplama dekorasyonu için kamış hasır malzemesini kaplama öncesinde alttan ahşap veya demir zemin hazırlanmalıdır.
  • İhtiyaca göre zemin hazırlanmadan dübel ile direkt olarak montajı yapılabilir..
  • Hasır çatı uygulamalarında
  • Hasır kamelya uygulamalarında
 
 

Kamış hasır Özellikleri:

  • Doğal serinlik
  • Hava sirkülasyonu
  • koyu gölge
  • Hafif ve dayanıklı malzeme
  • Sağlık açısından hiç bir sıkıntı yaratmayacak bir üründür.
  • şık ve egzotik görünüm elde edilmektedir.
 

Kamış Hasır Fiyatları:

Saz kamış ürünlerimizin fiyatları uygulama yapılacak mekanın şekiline ve büyüklüğüne göre değişmektedir. Bizleri arayarak kullanılacak olan saz kamış miktarı hakkında ve saz kamış fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kamış hasır ürününde kullanılan saz kamış hammaddesini ithal etmememiz ve kendi topraklarımızda yetiştirmemiz sebebiyle uygun fiyata mal edebilmekteyiz.
Ürünlerimiz tüm Türkiye'ye kargo olabilmektedir.
 

 
 

Sıkça Sorulan Sorular

Kamış hasır ile yani hasır çit ürünü ile bahçe çiti yapmak için bir çit iskeleti hazırlamalısınız. Hali hazırda bir tel örgünüz ya da bahçe duvarınız varsa duvardaki demir korkuluklara ya da tel örgünüz üzerine direk hasır çit ürününü monte edebilirsiniz.

Eğer çit isketiniz yoksa onu demir profil yada ahşap profillerden yapabilirsiniz. Çit iskeletinin profilleri en az 1 metre ara ile atılmalıdır.

Sağlam bir çit iskeleti hazırlamak isterseniz betona demir profil montajlama ya da betonlama ile yapmanız daha iyi olur.

Çit iskeleti hazırlama ve hasır çit montajı konusunda sizlere ücretsiz detaylı uygulama anlatımı yapıyoruz. Aynı zamanda satış sonrası müşterilerimize özel hasırladığımız montaj videosunu da sizler ile paylaşmaktayız.

Çit iskeletinizi tamamladıktan sonra hasır çiti galvanizli çelik tel, plastik klips ya da uygun montaj vidaları ile sık aralıklar ile gerdirerek monte ediniz.

Evet. Kamış hasır rulo ve hasır çit aslında aynı üründür. Hasır kelime anlamı ile saz kamışları, kargı gibi bitkiler ile yapılan tavan ya da zemin örtüsüdür. Kamış hasır da saz kamışlarından imal edilen bir tavan kaplaması olarak düşündüğümüzde neden kamış hasır ya da hasır çit denildiğini anlamış olabilirsiniz.

Hasır çit, saz çit, kamış çit ve kamış hasır isimleri tamamen aynı üründen bahsetmektedir.

Kamış hasır ile hasır gölgelik ve hasır çatı kaplaması yapmak ekonomik ve kolay bir uygulamadır. Bu uygulamayı kendiniz yapmak istemiyorsanız bölgenizdeki bir marangoz ya da demir ustası bu işlemi çok kolay yapacaktır.

Kamış hasır ruloyu çatı zeminine gerdirerek monte ediniz. montaj sırasında galvanizli çelik tel, plastik klips ya da zemine uygun montaj vidası kullanabilirsiniz.

Kamış hasır rulo yani hasır çit ürünümüz suya dayanıklı bir ürün olduğu gibi 4 mevsim dış mekanlarda kullanıma uygundur.

Kamış hasırın dış mekanlarda en çok kullanıldığı yerler hasır gölgelik kaplaması ve bahçe çiti uygulamalarıdır.

Kamış hasır eğer üstü kapalı olmayan bir çatı iskeletine kaplanır ise suya karşı dayanıklı bir ürün olacak fakat su geçirmez bir çatı olmayacaktır.

Eğer su geçirmez hasır gölgelikler yapılması isteniyorsa kamış hasır montajından sonra osb memran seriniz ve üzerine yine hasır çit ürününü ya da bambı kamış kargı ürünü monte ediniz. Ara kat olarak osb membran kullanıldığında çatınız artık su geçirmez olacak. Bu şekilde 3 katmanlı yapılan hasır çatılar hem su geçirmez hem de çok sıcak yaz aylarında daha iyi bir izolasyon sağlar ve size daha ferah bir yaşam alanı sunar.

Hasır çit ve kargı çit ürünlerimizin kullanım amaçları ve uygulanma şekilleri hemem hemen aynı olsa da hasır çit ve kargı çit tamamen farklı ürünlerdir.

Hasır çit saz kamışlarıyla imal edilir ve kargı çitler ise bambu kamış kargı ürünleri ile imal edilmektedir.

Kargıların saz kamışlarına göre daha kalın ve çapları daha geniş olduğu için kargı çit hasır çite göre daha kalın ve ağırdır.

Kargı çitlerin yapımında galvanizli paslanmaz çelik teller kullanılırken hasır çitin yapımında ise misina ipler kullanılmaktadır.

Kamış hasır rulo hasır çit ve hasır gölgelik uygulamalarında kullanılan montaja hazır üründür. Bahçeniz için hasır çit ya da dış mekanlarınızdaki veranda ya da pergole üzerini hasır ile kaplamak istiyor olabilirsiniz.

Web sitemiz üzerindeki whatsapp müşteri hattımızdan yazarak ya da telefon numaramızdan bizi arayarak uygulama yapmak istediğiniz alanı ve metre karesini bize bildiriniz. İhtiyacınız olan ürün miktarını ve ölçülerini hasır dekorasyon ustalarımız ile birlikte belirleyerek sizlere en iyi fiyatlarımızı aktarmaktayız.

Kamış hasır rulo ve hasır çit siparişlerinizi aldıktan sonra 1-2 iş günü içerisinde ürünlerinizi hazırlayarak adresinize kargo ile gönderim sağlamaktayız.