Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Hasır Çatı

Hasır çatılar doğal olması ve kendine has bir güzelliği sayesinde mekanlara şık ve egzotik bir görünüm kazandırmaktadır. Update : 20/08/2021

Hasır Çatıların Avantajları Nelerdir?

  • Doğal olması
  • Ferahlık ,gölge ve sernlik,doğal klima
  • Uygulandığı alanları diğer alanlara göre daha şık ve otantik bir yapıya dönüştürmesi
  • Doğal ve diğerlerinden farklı görünümüyle işletmeler için müşteri artışı sağlar
  • Dayanıklılık ile beraber zaman geçtikçe doğal şartlar altında kendine has güzellikte görünüm kazanmaya başlar.
  • Tamiri, yenilenmesi, yeniden yapılanması istenen kısımların yapımı oldukça basit ve uygun fiyatlıdır.
 
 
 

Hasır Çatı Kaplamalar Nerelerde Uygulanır?

  • Ev çatısı
  • Restoran çatıları
  • Bar çatıları
  • bungalov
  • bali evi
  • Hasır kamelya çatısı
  • teras
  • Hasır pergola çatılarında
  • ve kullanılması planlanabilen her alanda uygulanabilir.
 
 
 

Hasır Çatı Uygulamaları Nasıl Yapılır?

  • Hasır çatı kaplama birçok ürün ve çok farklı modellerde yapılabilmektedir.

  • Hasır çatı bambu kamış rulo ürünler ile döşeme ve montaj olarak yapıldığı gibi, saz kamış ürünler ile çok farklı tekniklerde yapılabilmektedir.

  • Hasır çatı sözünde kullanılan hasır kelimesi sizi yanıltmasın, hasır artık bir ürünü anlatmaktan öte farklı uygulama tekniklerini benimseyen bir kelime haline gelmiştir. bugün bir çok farklı malzeme ve ürün başına hasır getirilerek son tüketici tarafından yaratıldığı için bu arama talebine oluşan arz nedeni ile üreticilerde bu tarz ürün ve hizmetlerin başına Hasır kelimesi ekleyerek pazarlama stratejisine girmişlerdir.

 
 

Hasır çatı uygulamasını kimler yapabilir?

  • Eğer hasır çatı uygulamasında bambu kamış rulo ve kamış hasır rulo ürünler kullanmayı tercih edecek iseniz tadilat işlerine eli yatkın herkes hasır çatı uygulamalarını rahatlıkla yapabilir.

  • Ancak saz kamışları ve doğal hasır otu, çin otu gibi ürünlerle bir çatı kaplaması yapmak istiyorsanız bu işlemin kesinlikle bizim gibi tecrübeli bir hasır dekorasyon ustası ile yapılması gerekmektedir.

  • Hasır çatı projeniz ile bizlere ulaşarak sizin için en uygun hasır çatı modelini ve kullanılacak ürünleri birlikte belirlemeye ne dersiniz.

  • Hayalinizdeki doğal ve egzotik yaşam alanlarına sahip olmak için bugün bize ulaşmaya ne dersiniz?

 
 

Hasır Çatı Fiyatları

Hasır çatı üretiminde kullanılan hammadde üretimini kendimiz üretmemiz sebebiyle uygun fiyatlara hasır çatılar üretiyoruz. Hasır çatı fiyatlarımız ve uygulamalarımız için bizlere ulaşınız.

Beğendiğiniz hasır çatı modelinin görselini bize whatsapp üzerinden gönderiniz ya da tarif ediniz. Uygulama yapılacak alanın büyüklüğünü ve varsa görsellerini bize ileterek hızlı fiyat teklifinizi alabilirsiniz.

 
 
 
 

Sıkça Sorulan Sorular

Hasır çatılar saz hasır otları ve saz kamışlarından imal edilen hasır rulo ya da deiğer adıyla kamış hasır ürünü ile kaplanan çatı ve gölgeliklere verilen isimdir. Çok eski medeniyetlerden beri hasır çatılar insanların yaşam alanlarını daha korunaklı ve sıcak bir yuva haline dönüştürmek için temel ihtiyaç olarak yapılmaktaydı.

Günümüzde ise inşaat ve mimari sektörünün gelişmesiyle birlikte artık hasır çatı kaplamalar korunaklı bir yuva ihtiyacından ziyade doğal ve sağlıklı yaşam ve dış mekan oturma alanları oluşturmak için kullanılımaya başlamıştır.

Hasır çatılar ve hasır çatı kaplama ürünleri suya ve sıcağa dayanıklı ürünlerdir. Saz kamışlarından imal edilen hasır rulo olsun saz hasır otlarından imal edilen çin otu hasır kamelya ürünleri olsun suya ve güneş ışığına karşı dayanıklı %100 doğal ürünlerdir.

Ürünler %100 doğal biki ve kamışlardan imal edildikleri için içerisindeki renk pigmentlerinden dolayı zamanla renkleri yeşilimsi tonlardan daha sarı tonlara doğru değişmektedir.

Ürünlerimiz suya karşı dayanıklı olmasına rağmen su geçirmez değildir. Eğer su geçirmez hasır gölgelik çatılara sahip olmak isteniyorsa osb membran kullanarak çatınızın su geçirmemesini sağlayabilirsiniz. Bu noktada kafanız biraz karıştıysa lütfen endişe etmeyin ve bize ulaşarak aklınızdaki tüm soruları uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

Hasır çatı kaplamalar 2 şekilde yapılmaktadır. Saçaklı hasır çatı kaplama olarak ve kamış hasır ile kaplama yapılarak yapılmaktadır.

Tabi hem yanlardan saçaklı hasır gölgelik hem de kamış hasır kullanarak ta yapabilirsiniz.

Kamış hasır yani hasır rulo ile hasır çatı kaplama yapımı için ürünü çatı iskeletine ya da çatı zeminize gerdirerek ve sık aralıklar ile monte ediniz. Hasır rulo montajı sırasında zemine uygun montaj vidası yada paslanmaz (galvanizli) çelik tel kullanabilirsiniz.

Sadece doğal otlar ile hasır çatı kaplama uygulaması yapılmak isteniyorsa saçak olacak kısmı çatıdan sarkıtınız ve çatınıza çin otu hasır kamelya ürününü dışarıdan çevreleyerek monte ediniz. Sonrasında bu işlemi çatının en tepesine kadar denerek uygulayınız.

Hem yanlardan saçaklı hasır otu ve üst kısımda kamış hasır rulo kullanmak isterseniz de önce çin otu hasır kamelya ürününü sarkıtarak monte ediniz. ve sonrasında üzerine kamış hasır rulo ürününü monte ederek hasır çatı kaplamanızı tamamlayınız.

Web sitemiz üzerindeki iletişim numaralarımızdan bize ulaşarak hangi ürünlere ve hangi ölçülerde ihtiyacınız olduğunu belirleyerek sizler için en uygun fiyatları sunmaktayız.

Saçaklı hasır çatı kaplama yapımında saz hasır otlarından imal edilen çin otu hasır kamelya ürünü kullanılmaktadır. Çin otu hasır kamelya ürünü montaja hazır rulo halde size gönderilmektedir.

Çin otu hasır kamelya ürününü monte etmeden önce mutlaka hasır dekorasyon ustamızdan montaj bilgisini detaylıca öğrenin.

Çin otunu yani saz hasır otlarını monte etmeden önce suda ıslatın ve 30 dakika ürünü dışarıda bekletin. Bu işlemi yapma nedeni ürünü yumuşatmak ve çatınızın şekline göre şekil almasını sağlamaktadır.

üstü kapalı ahşap kamelya zeminine çin otu hasır kamelya ürününü monte etmek için sizlere pratik bir çözüm önerebiliriz. Ahşap kamelya çatınıza ince şeritler halinde ahşap çıtaları vidalama ile monte ediniz.

Sonrasında çin otunu istediğiniz kadar sarkıtma yaparak bağlanma yerlerini ahşap çıtaların üzerine getirin. Çin otunu yerleştirdikten sonra üzerine tekrar ahşap çıta yerleştirin ve kamelyanıza monte ettiğiniz ahşap çıta arasında çin otunu vidalama ile presleme yaparak sağlam bir şekilde monte ediniz.

Çin otu üzerindeki ahşap çıtalar görünmeyecektir. Çünkü üzerine tekrar çin otu hasır kamelya ürünü yerleştireceğiniz için ahşap çıtalar altta kalacaklardır.

Eğer saçaklı ot kaplama ile tepe noktasında bir topuz yapılması isteniyorsa bu konuda endişelenmeyiniz. Hasır dekorasyon ustalarımız sizlere bu işlemi nasıl yapacağınız hakkında detaylı bilgi aktaracaktır.

Hasır kamelya montajı için müşterilerimize özel hazırladığımız montaj videloarını ve detaylı montaj bilgisini hasır dekorasyon ustalarımız sizinle paylaşmaktadır.

Hasır çatılar saz kamışlarından imal edilen kamış hasır ya da hasır rulo ürünler ile yapılır. Hasır çatılar hem saçaklı saz hasır otları ve kamış hasır rulo ile yapılan doğal çatı örtüsüdür.

Hasır çatı kaplama ürünlerimiz montaja hazır rulo ürünler olduğu için tadilat işlerine eli yatkın herkes gerekli montaj bilgilerini öğrendikten sonra uygulayabilir.

Kamış çatı kaplama ise sadece saz dekorasyon ve kamış dekorasyon ustları tarafından ham ve erken hasad saz kamışları ile yapılan çatı kaplaması uygulamasıdır.

Kamış çatılar erken hasad saz kamışlarının çatıya adeta örülmesi ve sıkı bir şekilde bağlanması ile yapılan işlemdir. Kamış çatı yaptırmak için bizim gibi bir kamış dekorasyon şirketi ile irtibata geçmeniz gerekir. Ancak hasır çatılarda uygulamaları gerekli bilgileri biz size aktardıktan sonra kendiniz yapabilirsiniz.

Kamış çatılar hasır çatılardan farklı olarak daha kalın dokuya sahip oldukları için daha iyi bir izolasyon sağlar ve daha uzun ömürlüdürler. Kamış çatılar işçilik maliyetleri ve kullanılan ürün miktarı maliyetleri açısından hasır çatılara göre daha maliyetli uygulamalarıdır.

Hasır çatı kaplama uygulamaları için her iki ürünü de tercih edebilir hatta ikisini beraber de kullanabilirsiniz.

Bambu kamış ürünü sağlam ve kalın kargı kamışları ile imal edildiği için kamış hasıra göre daha dayanıklı ve kalındır.

Eğer çatınızda bir zemin yok ve su geçirmez bir hasır çatı yapmak isterseniz ilk önce kamış hasırı monte ediniz, üzerine ara katman olarak osb memran serini ve en üste bambu kamış ruloyu uygun montaj visaları ile monte ediniz. Bu sayede hem su geçirmez bir çatıya sahip olusunuz hem de içeriden ve dışaradan %100 doğal hasır görünümü elde etmiş olursunuz.

Hasır çatı kaplama ürünlerimizi satın almak ve siparişlerini belirlemek için ihtiyaçlarınızı bize bildiriniz.

Web sitemiz üzerindek telefon numaralarımızdan bize ulaşabilir ve tüm aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasır dekorasyon ustalarımız ihtiyaçlarınızı anladıktan sonra sizin için en uygun ölçüleri ve miktarlarını bildirerek fiyatlarımızı size bildireceklerdir.

Doğru ürün seçimi, doğru ürün montajı konusunda sizlerin tüm süreçlerde yanınızdayız.