Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Katlı Kamış Çatılar

Katlı kamış çatılar doğal ve şık görünümü ile her yerde size ve misafirlerinize doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor. Katlı kamış çatı modellerimizi inceleyiniz. Katlı kamış çatı fiyatlarımız için bize ulaşınız. Update : 21/08/2021

Kademeli Kamış Çatılar Göz Dolduruyor

Kamış çatıların bir türü olan Katlı Kamış Çatılar ile farklı ve ilgi çekici görünümde bir çatı mimarisi elde edebilirsiniz.

Eski zamanlarda kamış çatılar mütevazı hayatın simgesi iken artık gösterişin ve zenginliğin başlıca emaresidir.

Lüks ve Doğa İle İç İçe Yaşam Alanları

En çok sevilen çatı kaplam türlerinden olan katlı kamış çatı, kamışların birleşmesinden oluşan çatı katlarının katmanlı bir görünüm elde edilecek şekilde döşenmesi ile elde edilmiş çatılardır. Bu çatı özellikle tasarımı ile pek çok kesimce ilgi görmektedir.

Aslında kültür olarak uzak olmadığımız bu malzeme zamanında tüm Türk obalarında kullanılmıştır. Şimdilerde yeniden mimarların ve dekorasyoncuların baş malzemesi haline gelen kamış kaplamalar farklı bir deneyim sunuyor.

 
 

Katlı Kamış Çatı Nasıl Yapılır?

  • Üst katman en dışta olacak şekilde çatınızın şekline uygun kamışlar bir araya getirilerek kamış çatı şablonu oluşturulur. Ardından en alt katmandan başlanarak her katman daha dışta olacak şekilde çatı malzemeniz bölüm bölüm çatı çerçevenize giydirilerek bu benzersiz görünüm elde edilir.

  • Dayanıklı ve doğal malzemenin kullanılması hem size uzun yıllar koruma sağlar hem de insan sağlığına tamamen uyumlu malzemesi ile misafirlerinizi ya da ailenizi kaliteli bir yalıtıma kavuşturur.

  • Kamış katlı çatı kaplaması işi usta eller tarafından kısa sürede uygulanabilir. Yani katlı kamış çatınıza kavuşmak için günler süren bir işçilik ile uğraşmanıza gerek yok. Firmamızın ustaları sayesinde en kısa sürede dilediğiniz çatı modeli yine dilediğiniz malzeme ile sizlere teslim edilir

 
 

Katlı Kamış Çatıların Avantajları

  • Kamış çatılar pek çok avantajı beraberinde getirmektedir. Bu avantajlar hem cebinize hem de ruhunuza dokunmaktadır. Unutmayın, bugünlerde yapabileceğiniz en dekoratif yatırım katlı kamış çatı olabilir.

  • Tamamen doğal malzemeden oluşması

  • Bakım ve onarım maliyetlerinin cüzi rakamlarda olması

  • İnsan sağlığına tamamen uyumlu oluşu

  • Tüm alanlara uygulanabilir olması

  • Dilediğiniz modele göre şekillenebilmesi

  • Kışın ılık yazın ise serin bir ortam sağlaması ve uzun süre dayanıklı olması ile güvenilir bir malzeme olması.

 

Katlı Kamış Çatı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Katlı kamış çatınız dilediğiniz tüm alanlara uygulanabilir durumdadır. Ancak bu işin en önemli noktası usta ellerde tecrübenin dayandığı bir firmaya işinizi teslim etmektir.

  • Çatı kaplamanızı aldığınızda ustalarımızın tecrübesini ve müşteri odaklı çalışma prensiplerini gördüğünüzde doğru tercihi yaptığınızı daha iyi anlayacaksınız.

 

Kamış Çatılar Hakkında Az Bilinen Gerçekler

  • insanlar arasında gezinen kamış katlı çatılar içinde kemirgen ve böceklerin yuva yaptığı bilgisinin yanlış olduğunu da belirtmek isteriz. Kamış malzeme içerisinde boşluk olmayacak şekilde sıkı yapıda yapılmaktadır. Bu sayede çatınızda hiçbir şekilde zararlılar barınamayacaktır.

  • Çatının malzemesi hem çok hafif hem de dayanıklıdır. 1 metrekaresi sadece 35 kilogramdır. Kamış hem ucuz hem de bol bulunan bir malzemedir. Aynı zamanda dayanıklıdır.

  • Malzemeye işlenen yangın geciktirici sayesinde kamış katlı çatılar ile tüm risklerden en yüksek düzeyde korunmuş oluyorsunuz. Dile kolay 50 yıl ömrü olan bir çatı malzemesine hem uygun fiyatlar ile hem de en üst performans ile kavuşabilirsiniz.

 

Katlı Kamış Çatı Fiyatları

Her Bütçeye ve Zevke Özel Fiyat Çözümleri

Katlı kamış çatı fiyatlarımız kamış çatı yapılacak alanın büyüklüğüne ve çatı eğimine bağlı olarak değişmektedir. Size uygun çatı tasarımı ve malzemesi için firmamız ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Katlı ve kademeli kamış çatı fiyatlarımız ve modellerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizlere ulaşınız.

 
 
 

Sıkça Sorulan Sorular

Kamış çatılar saz dekorasyon ve kamış dekorasyon ustaları tarafından ham saz kamışları ile yapılan çatı kaplama uygulamalarıdır.

Kamış çatı yapımında kullanılan erken hasad saz kamışları çok sık aralıklar ile çatı zeminine sağlam bir şekilde monte edilir. Kamış çatıları müşterilerimizin taleplerine göre farklı şekillerde ve farklı tekniklerde inşa etmekteyiz.

Kirpi kamış çatı yaptırmak isterseniz çok yoğun ve tek katlı bir saz kamış uygulamsı yapıyoruz.

Kamış çatı kaplama ve hasır çatı farklı doğal çatı kaplama uygulamalarıdır. Kamış çatılarda ham saz kamışları desteler halinde çatıya profesyonel kişiler tarafından monte edilir.

Hasır çatılar ise saz kamışlarından elde edilen montaja hazır hasır rulo ürünü ve saz hasır otllarından imal edilen montaja hazır çin otu ürünleri kullanılarak yapılır.

Kamış çatılar hasır çatılara göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Kamış çatılar hem işçilik olarak hem de ürün kullanımı olarak hasır çatılara göre daha maliyetli olmaktadır.

Hasır çatı kaplamayı web sitemiz üzerindeki kamış hasır ve çin otu hasır kamelya ürünlerini satın alarak kendiniz de inşa edebilirsiniz.

Kamış çatı uygulamaları profesyonel kamış dekorasyon ustaları tarafından yapılmaldır. Kamış çatı kaplamalarını kendiniz yapamazsınız. Ancak saz kamışlarından elde edilen kamış hasır rulo ürünü ile kendiniz hasır çatı kaplamaları yapabilirsiniz.

Dünya genelinde saz kamış çatılar oldukça popüler doğal çatı kaplama uygulamalarıdır. Ülkemizde ve dünyada her geçen gün kullanımı artan kamış çatı kaplamaları en çok tercih eden sektör turizm sektörüdür. Bunun en önemli nedeni ise insanların tatil olarak doğal ve doğa ile iç içe mekanları daha çok tercih etmeye başlamasıdır.

Kamış Çatı Kaplama

Kademeli kamış çatılar kat kat bir görünüme sahip olan saz çatılardır. Kademeli kamış çatılar en çok kamelya ve çardaklar üzerinde uygulanmakta olup kademeli olacak şekilde hazırlanmaktadır.

Saz Kamış olarak Türkiye genelinde kamış çatı kaplaması konusunda alanında uzman kamış dekorason ustaları ile A'dan Z'ye anahtar teslim çözümler sunuyoruz.

Kamış çatılar suya ve sıcağa karşı oldukça dayanıklı uygulamalardır. Kamış çatıların daha uzun ömürlü olması için çatının eğimi yeterince dik olmaldır. Çatı eğimi arttıkça belki işçilik ve maliyetler biraz artabilir fakat kamış çatınızın ömrü daha uzun olacağı için bunu göz ardı etmeniz daha iyi olabilir.

Kamış çatılar 4 mevsim kullanıma uygun ve kışın yağışlı havalarda her hangi bir ek önlem almanıza gerek yoktur.

Kamış çatılar çok yoğun saz kamış dokusu sayesinde su geçirmez ve kamış çatı altında kışın yağışlı havalarda dahi rahatla ve güvenle oturabilirsiniz.

Kamış çatılar oldukça uzun ömürlüdür. Bambu çatı ve ahsır çatılara göre daha uzun ömürlü olan kamış çatılar oratalama 15-30 yıl bir ömre sahiptir.

En uzun ömürlü ve sağlam kamış çatı uygulaması olan kirpi çatı kaplamalar iyi bir şekilde inşa edilirse bu ortalamaları yakalayabilirsiniz.

Kamış çatılar yapıldıktan sonra ekstra bir bakım gerektirmez. Kamış çatı kaplamaları doğal ve yenilenebilir ürünler ile yapıldıkları için yıllar içerisinde bazı bölgelerinde yıpranmalar ve deformasyonlar gözlenebilir.

Bunların başlıca nedenler aşırı dolu yağışı, yuva yapan kuşlar, çatının eğiminin düşük olması, çatıya çok yakın uzun ağaçların gölgesinin düşmesi gibi durumlar çatının yıllar içerisinde yıpranmasına neden olabilir.

Böyle durumlarda çatınız uzmanlarımız tarafından incelenir ve onarım yapılması sağlıklı olacak ise yıpranan bölgelerdeki saz kamışları sökülür zemin kontrolü sağlanarak yeni saz kamışları çatınızı ile uygumlu olacak şekilde monte edilir ve çatı ömrü uzatılmış olur.

Kamış çatı fiyatlarımız ve modellerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için web sitemiz üzerindeki irtibat numaralarından bize ulaşabilirsiniz.

Uygulamanızı ve hayalinizdeki projeyi bize aktardıktan sonra kamış dekorasyon ustalarımız sizlere ayrıntılı fiyat bilgisi ve teslim sürelerini iletecektir.

Türkiye'nin her yerinde tecrübeli saz kamış dekorasyon ustalarımızdan kamış çatı kaplamahizmeti almak için bize ulaşınız.