Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Kamelya Nedir?

Kamelya nedir? Neden Kamelya denilmiştir. Kamelyanın doğrusu nedir? Kamelya Nasıl Yapılır? Bu yazımızda sizlere kamelya hakkında merak edilen tüm soruları cevaplıyoruz.

Kamelya Nedir? 

Kamelya denildiğinde aslında ilk akla gelen çardak gibi üstü kapalı ya da açık kare şeklinde içerisinde oturma alanı da bulunan dış mekan ürünleri akıllara gelmektedir. Aslında kamelya bir çiçek ismidir. Çoğu kişinin aslında kamelya diye kameriye’yi ifade ettiğini biliyoruz ve kamelyanın bir çiçek değil de dış mekan için tasarlanmış bir oturma alanı olduğu düşünülmektedir.

Peki Neden Kameriye Kamelya Olarak Bilinmektedir?

Açıkçası biraz zor bir soru. Zaman içerisinde kameriye kelimesinin neden kamelya olarak kullanıldığını kısa bir araştırma ile şu şekilde olduğunu düşündük.  İtalyanca bir kelime olan “camarilla” kelimesi (Küçük odalı kamara) 19. yüzyılda Türkçeye geçmiştir. Sanıyorum ki buradan zaman içerisinde dış mekan ahşap oturma alanları olan kameriyeler kamelya olarak adlandırılmış olabilir diye düşünebiliriz belki de.


Türk Dil Kurumu’na Göre Kamelya Nedir?

“Çaygillerden, büyük, beyaz, pembe veya kırmızı renkte çiçekler açan, dayanıklı yapraklı bir bitki, Japon gülü, Çin gülü (Camellia japonica).”

Evet Türk Dil kurumu tam olarak ta kamelya için bu ifadeyi kullanıyor. Yani gerçekte kamelya bir tür japon gülüdür diyebiliriz. Ancak 


Türk Dil Kurumu’na Göre Kameriye Nedir?

Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak: Aslında bir çok kişinin kamelya olarak kullandığı kelime tam olarak bu tanımı tarif etmektedir.

Şimdi biraz da kamelya yani kameriye nedir ve nasıl yapılır kısmına geçelim. Yukarıda sizlere kamelya ve kameriyenin gerçekte ne olduklarından ve ne olmadıklarından bahsettik. Şimdi Kameriye nedir ve nasıl yapılır hakkında bilgi almak için okumaya devam ediniz.

Kameriye Nedir?

Kameriyeler çok eski yıllardan beri kullanılan ilkel yaşam alanlardır. Ev ve binadan ayrı bağımsız genellikle kare şeklinde olan bu küçük üstü kapalı oturma alanlarına kamelya denilmektedir. Genellikle ahşap, bambu ve metal malzemeler ile yapılmakta olan kamelyalar çok yaygın bir kullanıma sahiptir.

Kameriye Nasıl Yapılır?

Kameriye ahşap, bambu, çelik konstrüksiyon, metal gibi malzemeler ile yapılabilir. Kamelyalar genellikle standart olarak 3*3 metre boyutlarında yapılmaktadır. Ancak isteğinize göre daha büyük ebatlarda da kamelya yaptırabilirsiniz. Kamelyaları genellikle marangoz, demir ustası, ahşap dekorasyon ustaları tasarlar ve imal ederler. Kamelyaların çatıları genellikle kubbelidir. 

Hasır Kamelya Nedir?

Hasır kamelya uygulaması kamelya yani kameriyeler için doğal bir çatı kaplama uygulamasıdır. Kargı kamışı, saz kamışı yada doğal çin otu hasır kamelya ürünleri ile kameriye çatısı kaplanır. Hem çok doğal ve egzotik bir görünüm elde edilir hem de sıcak havalarda daha ferah bir yaşam alanı elde edilmiş olur.