Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Saz Çatıların Maliyetini Belirleyen Unsurlar

Saz çatının maliyetini etkileyen birçok unsur bulunduğu gibi uygulama yapılacak alanın büyüklüğü ve şekli de maliyetleri etkilemektedir. Saz çatı maliyetleri hakkında her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Saz ve kamış Çatı Maliyetleri 

Saz Çatıların maliyeti hakkında tam olarak kesin bir şey söylenmesi pek mümkün değildir. 

Saz çatının maliyetini etkileyen birçok unsur bulunduğu gibi uygulama yapılacak alanın büyüklüğü ve şekli de maliyetleri etkilemektedir.

Saz Çatı Maliyetleri | Saz Çatı Eğimi

Saz çatı yaptırmaya karar verdiğinizde ya da eskimiş saz çatınızı yeniden saz çatı kaplama yaptırmak istiyorsanız sizlere birden fazla saz dekorasyon ustası ya da şirketi ile görüşmenizi öneriyoruz. 

Ancak şunu unutmayın ki her zaman en iyi fiyatı veren firma doğru firma olabiliyor. özellikle zorlu saz çatı ve kirpi çatı projelerinde ekibin sayıca fazla olması ve tecrübesinin iyi seviyede olması kamış çatı kaplama projenizin hem süre anlamında hem de uygulama anlamında daha başarılı tamamlanması için büyük önem taşımaktadır.

 

Saz Çatı Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar

Saz Çatı Maliyetleri | Saz Çatı Eğimi

Eskiyen bir saz çatı üzerinde değişim yapılacaksa eski saz kamışlarının çatı üzerinden çatı iskeletine zarar vermeden sökülmesi gereklidir.

Eğer çatı iskeletinde onarım gerektiren yerler var ise saz çatı kaplama işlemine başlanmadan önce gerekli tadilat işlemlerinin yapılması gereklidir. Tabi bunlar ek maliyetler doğuracaktır.

Yeni yapılacak Bir saz çatının maliyetini etkileyen unsurları özetleyecek olursak,

  • Çatının şekli ve uygulama yapılacak olan alanın büyüklüğü,
  • Çatının genel tasarımı ve dış hatları,
  • Çatının eğimi de maliyeti ve saz çatının ömrünü etkileyen önemli bir faktördür. özellikle kirpi çatı kaplama uygulamalarında kamış çatının eğimi ne kadar dik olursa saz çatı o kadar uzun ömürlü olacaktır. Çünkü yağmur suları çatıdan geçmeden aşağıya kayarak uzaklaşacaktır..
  • Saz çatı katlı olarak ta uygulanabilmektedir. Kademeli kamış çatıların kaç katlı uygulanacağı da maliyetleri etkilemektedir.

 

Doğru saz çatı firması seçimi nasıl yapılır?

Saz Çatı Maliyetleri | Saz Çatı Eğimi

Saz çatı kaplama firmalarından tekliflerinizi detaylı ve yazılı olarak almanızı öneririm. Bu sayede farklı teklifler alarak saz çatı ustasının hem tecrübesini anlayabilirsiniz hem de işin tüm detaylarını yazı ile taahhüt etmesi söz konusu olacaktır. 

Kötü bir şirkete yaptıracağınız saz çatı belki 3000 TL aşağı bir fiyat olacaktır. Ama iyi bir ustanın yapacağı saz çatı uygulaması 10 sene ömürlü olacakken düşük teklif veren ustanın yapacağı saz çatı 4 sene ömre sahip olabilir.

Fiyatların bu noktada sizi aldatmasına izin vermemek için saz çatı firmasının ekibi ve referansları hakkında bilgi almanızı öneriyorum.

Bizim Farkımız

Bizler Saz Kamış firması olarak 3 kuşaktır saz çatı kaplama mesleğini icra etmekteyiz ve sektördeki en tecrübeli hasır dekorasyon ve saz dekorasyon ustaları ile çalışmaktayız. Yaptığımız saz çatı ve kamış çatı uygulamaları 1.sınıf malzeme ve garanti sözü ile teslim edilmektedir.
 

Resimler