Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Bambu dekorasyon ürünleri neden tercih edilmelidir?

Bambu dekorasyon ile doğal bambu gölgelikler ve bahçe dekorasyonları yapabilirsiniz. Bambu dekorasyon uygulama ve ürünlerimiz için bizlere ulaşınız.

Bambu Dekorasyon ile Doğa Sizinle

Bambu Ürünü Arttıkça Doğaya Katkımız da Artıyor

Bambu dekorasyon ürünleri de tıpkı saz ve hasır gibi tamamen doğal ürünlerdir. Ama bambuların doğaya katkısı hasır ve sazdan kat be kat fazladır.

Bambu dekorasyon ürünleri ekolojiktir. Aslında, yetiştirildikçe ekolojiye en çok katkı sağlayan bir üründür.

Bambular, buğdaygillerdendir. Binden fazla alt türü bulunan bambunun uzunluğu 30 metreye kadar çıkabilir. Üstelik bambular ağaca göre çok daha hızlı bir şekilde büyür. Günde 40 cm gibi bir uzama payları vardır ve yetişkin bir bambu ormanı azami beş yılda yetişir. Bu bakımdan üretimi son derece kolay ve pratiktir.

Bambu ormanları, odunsu bitkilerden oluşan bir ormandan %35 daha fazla oksijen üretip dört kat kadar daha çok zararlı gazı yok etmesi ile bilinir. Bu bakımdan sanayii için yetiştirilen bambu ormanları, sanayii için yetiştirilen ormanlardan daha uzun ömürlü, daha sağlıklı ve daha yararlıdır.

 

Bambu Dekorasyon Her Alanda Uygulanabilir

Bambu bir ağaç değildir ama bir ağaç kadar sağlam hale gelebilir. Bu gücünü de sağlamlığından değil esnekliğinden alır. Bambu çok zor kırılan bir bitkidir. Çok esnek oluşu da işlemden geçmesini ve doğal bir sağlamlık oluşturmasını sağlar.

Tekstil, mutfak ve en önemlisi de inşaat alanında bambu malzemeler ya da bambudan yapılan ürünler kullanılır. Bambu dekorasyon için de rahatlıkla kullanılan bir üründür.

 

Bahçe ve Dış Mekanlarda Bambu Dekorasyonun Önemi

  • Bambu gölgelik, inşaat alanındaki en önemli bambu ürünleri arasında sayılabilir. Bambu gölgeliklerden sonra bambu çitler, bambu kamelyalar; mobilya olarak bambu bahçe mobilyalar, bambu şemsiyeler kullanım alanı oldukça geniş ürünlerdir.
  • Bambu gölgelikler, sahillerde, yazı sıcaklığı çok fazla hissederek geçiren il ve ilçelerde sıkça görülür. Yapımı ve bakımı çok kolay olan bambu gölgelikler aynı zamanda bambu dekorasyon alanında en çok kullanılan yapılardır.
  • Bambu çatı kaplamaları size doğal ve ısı yalıtımı açısından daha konforlu mekanlar sağlar. Bambu çatı kaplamaları istenildiği takdirde su geçirmez olarak ta yapılabilmektedir. 

Son zamanlarda bambu, dekorasyon alanını ev dışında, ev içine de çektiği için artık evlerde ya da evlerin balkonlarında bambu gölgelik ve bambu aksesuarları sıkça görebiliyoruz.

 

Bambu Gölgeliklerin Faydaları

  • Bambu gölgeliklerin en önemli özelliği nemi emmeleridir. Bambu, gölgelik haline gelse de hala bitkidir. Bu bakımdan havadaki nemi emer. Yazın nemin emilmesi demek serinlik demektir. Yani bambu gölgelik size doğal bir serinlik sağlayacaktır.

  • Yazlıklarda ya da balkonlarımızda güneşten korunmak için cam, plastik şemsiye, çarşaf gibi yöntemler kullanılırız. Ama bu yöntemler sadece güneşi keser. Çok da uzun olmayan bir zaman sonra balkonunuz ya da yazlığınız daha sıcak hale gelir.

  • Özellikle cam, ısıyı yansıttığı için sadece sizin için değil çevresindeki her şey için ısıyı yükseltici ve hatta yansıma nedeniyle yangınlara neden olucu özelliği vardır.

  • Bambu gölgelik ise bu olumsuzlukların hiçbirine neden olmaz. Bambu, güneşi süzerek size yansıtır. Bu bakımdan hem güneşin güzel etkisinden yararlanırsınız hem de gölgelik içinde aşırı ısınma yaşamazsınız.

 

Neden Bambu Dekorasyon Ürünlerini Tercih Etmeliyim?

Bambu dekorasyon ürünleri her alanda kullanılıyor. Bunun elbette önemli nedenleri bulunmakta:

  • Sağlamlık: Bambu, saf haliyle, çelikten daha yüksek bir gerilme direncine sahiptir. İşlendikten ve içerisine yapı materyalleri eklenerek bu sağlamlık daha da artar. Bu bakımdan bambu dekorasyon ürünleri çok sağlamdır.

  • Estetik duruş: Bambu mobilyalar ve bambu aksesuarlarının binlerce işleme yolu vardır. Sadece sepet ya da örgü modeli yoktur. Binlerce çeşit ve tekniği bulunan bambu aksesuarlar aynı zamanda çok da kolay şekilde renklendirebilir.

  • Üstelik renklendirme işleminin de kimyasal olmasına gerek yoktur çünkü belli sıcaklıklara maruz bırakılan bambu kendiliğinden renk değiştirir.

  • Uzun ömürlülük: Bambu dekorasyon ürünleri uzun ömürlüdür çünkü bambunun kendisi de çok uzun ömürlü bir bitkidir. Bambu dekorasyon ürünleri, nem, aşırı güneş, yağış, kar gibi doğal olaylardan hiç etkilenmez. Bu bakımdan da bambu gölgelikler ve bambu bahçe mobilyaları en çok tercih edilen bambu dekorasyon ürünler içinde yer alır.

  • Hafif olması: Doğanın en güzel hediyesi olan bambu, çelikten bile daha dirençli olmasına rağmen odundan da çelikten de daha hafiftir. Çok hafif olan bambu dekorasyon ürünleri sadece bu özellikleri ile de sıkça tercih edilmektedir.

  • Çevre dostu olması: Bambu neredeyse hiç kimyasal işleme tabii tutulmadan işlenir. Ayrıca yetiştirme esnasında yağmur suyundan başka yağmura ihtiyaç duymayan, ilaçlama istemeyen bu bakımdan çevreye hiçbir kimyasal atık bırakmayan bir üründür.

  • Ayrıca oksijen üretimi de fazla olduğu için bambu ormanlarının çoğalması doğanın ve bizim faydamızadır.

  • Neredeyse hiçbir bakım ürününe ihtiyaç duymaması: Bambu dekorasyon ürünlerinin sadece tozunu almanız yeterli. Odun ürünler gibi sürekli verniklemeye ya da ona özel temizlik ürünü kullanmanıza gerek yok. Hatta bambu kullanıldıkça rengi değişen ve daha parlak hale gelen tek üründür.