Whatsapp
SAZ DEKORASYON & HASIR DEKORASYON USTASIYIZ

Bambu Nedir?

Bambu nedir? Bambudan neler yapılır? Bambunun faydaları nelerdir? Bambudan yapılan ürünler uzun ömürlü müdür? Bambu dekorasyon uygulama ve ürünleri nelerdir? Bu yazımızda bambu ile ilgili detaylı bilgiyi okuyabilirsiniz.

Bambu Nedir?

Bambu buğdaygillerden bir çim türü olarak yetişen tırmanıcı bir bitkidir. Boyları 30-40 metreye kadar ulaşabilen ve kalınlıkları 20 cm’e kadar ulaşan bambu kamışları dünyada en hızlı büyüyebilen bitkiler arasında yer almaktadır. Bambu tabiatı gereği tohumları toprağa atıldıktan sonra yaklaşık 5 yıl sonrasında çok hızlı büyüme kaydeder. 

Bambu Nerede Yetişir?

Bambu Asya, Güney amerika, Hindistan, brezilya, Çin ve Japonya gibi bölgelerde çok yoğun miktarda yetişmektedir. Bambu Türkiye’de de yetiştirilmekte fakat az bir üretim olduğu için bambu kamışı ve bambu ürünlerin imalatında dışa bağımlı bir ülkeyiz. 

Türk Dil Kurumu’na Göre Bambu Nedir?

Buğdaygillerden, sıcak ülkelerde yetişen, boyu 25 metre kadar olabilen, mobilya, merdiven, baston vb. birçok eşyanın yapımında kullanılan bir tür kamış, Hint kamışı, hezaren
Bambu buğdaygillerden bir bitkidir. Esasında bambu bir çim türüdür. Dev çim de diyebilirsiniz. Genellikle tropikal ve sıcak ülkelerde yetişen bambu mobilya, merdiven, inşaat ,avize, ilaç sanayi gibi birçok alanda ve birçok ürünün imalatında kullanılmaktadır.

 

Bambudan Yapılan Ürünler Uzun Ömürlü müdür?

Evet. Bambudan yapılan ürünler oldukça uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Bambu ürünlerin aynı zamanda antibakteriyel özellikte oldukları da düşünülür. Bambu bitkisi antibakteriyel bir bitki olduğu için orjinal bambu ile üretilen ürünler de antibakteriyel olabilir.
Bambu yapısı gereği çok sağlam ve esnektir. Bambunun içerisindeki güçlü kovalent bağlar ve esnek özelliğini veren mikrofiber lifli yapısı sayesinde yapılan bazı araştırmalara göre bambunun çelikten bile daha fazla mukavemete sahip olduğu tespit edilmiştir. Tabi araştırmaların hangi koşullarda ve nasıl yapıldığını bilmediğimiz için biz araştırmaların yalancısıyız. Bu kadar çelikten bile daha sağlam olan bambu yerine peki hala neden çelik kullanılmakta diye sorabilirsiniz. Bambu hemen inşaat vb. sektörlerde çeliğin yerine geçecek bir ürün değil. Çünkü onun için bambudan çelik yerine kullanılabilecek ürünlerin üretilmesi ve gerekli arge ve zamanın ayrılması gerekir.  

 

Bambu Dekorasyon Uygulamaları

Bambu Çatı: Bambu çatı kaplamada ve diğer tüm bambu dekorasyon uygulamalarında orjinal bambu yerine Türk Bambusu lakaplı kargı kamışı kullanılır. Bunun nedeni ise bambu kamışlarının kargı kamışlarına göre çok yüksek maliyetli olması ve herkes tarafından erişilebilir olmamasıdır. Bambu çatı kaplama istenildiği takdirde ustalarımız tarafından orjinal bambu kamışları ile de yapılmaktadır.

Bambu Çit: Bambu çit uygulaması da hem orjinal bambu hem de bambu kargı ile yapılmaktadır. Bambu çit ürünleri ile yapılan çit uygulamaları da uzun ömürlü ve bambu görünümünde olmaktadır.

Bambu Şemsiye: Kargı ürünleri ile imal edilen bambu şemsiyeler doğal, şık ve egzotik bir görünüme sahiptir. İstenilen model ve ölçülerde imal edilen bambu plaj şemsiyeleri kargı kamışları, saz kamışları ve saz hasır otları ile imal edilmektedir. Bambu şemsiyeler de orjinal bambu kullanılmaz fakat bambu görünümünde olduğu için son tüketici ve müşterilerimiz tarafından bambu şemsiye olarak ta bilinmektedir.